Geld voor betere diagnose borstkanker

borstkankerDe Europese Commissie steekt 3,1 miljoen euro in een project om borstkanker beter en sneller te kunnen opsporen. Het gaat om de ontwikkeling van een werkstation voor de diagnose van de ziekte met behulp van beelden die verkregen zijn door mammografie, magneetresonantietomografie en andere technologieën.

Proeven zullen worden gehouden in ziekenhuizen in Nijmegen, Berlijn en het Britse Dundee, zo heeft de Europese Commissie dinsdag bekendgemaakt.

Jaarlijks worden in de EU 350.000 gevallen van borstkanker opgespoord, maar door het ontbreken van effectieve technologie die kan helpen bij moeilijke diagnoses, blijven sommige gevallen onontdekt of wordt er een verkeerde diagnose gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.