Gemak is belangrijkste factor bij anticonceptie

anticonceptiepilGemak is voor het grootste deel van de Nederlandse vrouwen de belangrijkste keuzefactor bij het kiezen van anticonceptie. Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl onder ruim duizend vrouwen tot 40 jaar.
Vrouwen gaan voor advies over anticonceptie het liefst eerst naar de huisarts (62%). Vooral in de zomer wordt er een nieuwe anticonceptiemethode overwogen. De pil nog steeds de populairste methode, 45% van de vrouwen tot veertig jaar gebruikt hem. 8% gebruikt een spiraal en 7% kiest voor een condoom. 6% gebruikt de anticonceptiering.

Vrouwen van 18 tot 30 jaar kiezen het vaakst voor de anticonceptiering. Ruim een kwart van de vrouwen zegt zich helemaal niet bewust bezig te houden met de vraag welke anticonceptiemethode het beste bij haar past.

Hoogopgeleiden daarentegen wel, die zijn meer bezig met switchen. 4% zegt meer dan vijf verschillende manieren van anticonceptie te hebben gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.