Diabetes Fonds Vrijwilligersprijs 2010

diabetesfondsDonderdag 20 mei heeft Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds, in DierenPark Amersfoort om 15.00 uur de Diabetes Fonds Vrijwilligersprijs 2010 uitgereikt. De presentatie van de Vrijwilligersdag was in handen van tv-bekendheid Ria Bremer.

Met de prijs wil het Diabetes Fonds vrijwilligers een hart onder de riem steken. Bert Kuipers: ,,De inzet van vrijwilligers is onmisbaar. Voor de collecte gaan jaarlijks meer dan 30.000 vrijwilligers op pad, maar daarnaast gebeurt er meer. Veel vrijwilligers zetten zich gedreven, maar vaak minder zichtbaar in, om tijdens de collecteweek activiteiten te organiseren die geld opleveren voor onderzoek en voorlichting. Die mensen zetten we op deze speciale dag in het zonnetje”.

De Diabetes Fonds Vrijwilligersprijs 2010 wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich op onderscheidende wijze inzet voor de collecte. Alle lokale organisatoren van de collecte konden mensen of groepen aandragen voor de prijs. Er zijn tientallen aanmeldingen binnengekomen. Een jury heeft unaniem voor een winnaar gekozen, die tijdens de Vrijwilligersdag, donderdag, bekend gemaakt wordt. Daarbij is gekeken naar de onderscheidende manier waarop iemand geld inzamelt, of iemand iets heeft opgezet dat navolging verdient, of iemand als boegbeeld van de organisatie geldt en of iemand nieuwe collectanten heeft kunnen betrekken bij het fonds.

De jury bestaat uit: Ab Barten (ex-medewerker), Cees van der Tol (vrijwilliger), Bert Hermkens (ex-regiocoördinator), Hanneke Dessing (adjunct directeur) en Henriette Bijl (teamleider collecte). De prijs zelf bestaat uit een speciale sculptuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.