Afdeling De Brug van Verpleeghuis Oudshoorn is Beste Zorgafdeling 2010

Wit Hart - Dag van de VerplegingDe afdeling ‘De Brug’ van Verpleeghuis Oudshoorn uit Alphen a/d Rijn is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010. De jury van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De zorgverleners van ‘De Brug’ kregen het bijbehorende insigne van PGGM-CEO en juryvoorzitter Martin van Rijn. De bekendmaking van de Beste Zorgafdeling 2010 vormt de afsluiting van de PGGM-actie Hart voor de Zorg.

Martin van Rijn:”De afdeling ‘De Brug’ van verpleeghuis Oudshoorn laat zien waarom er veel waardering mag zijn voor de sector zorg en welzijn. Door de aandacht die zij besteden aan de cliënten springen zij er echt uit. De medewerkers hebben het geduld om te vragen naar de wens van de klant. Zo vragen ze ’s morgens ‘waar kan ik u mee helpen’ in plaats mee te delen ‘ik kom u wassen’.”

“De keuze ligt bij de cliënt en dat is mooi. Alle medewerkers staan met de neuzen dezelfde kant op. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede sfeer onder collega’s positief werkt op de revalidatie van cliënten. De uitspraak van een van de cliënten zegt alles: ‘Jullie verdienen een gouden plak. Bedankt voor de liefdevolle begeleiding”.

Er waren drie afdelingen genomineerd voor Beste Zorgafdeling 2010. De tweede plaats was voor afdeling 2 van verzorgingshuis Graafzicht uit Bleskensgraaf. De afdeling Eetstoornissen en Obesitas van GGZ Oost-Brabant uit Veghel eindigde als derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.