Trainingsprogramma helpt kinderen met reuma

kinderen sportenUit een promotieonderzoek aan het UMCG blijkt dat met een speciaal trainingsprogramma kinderen met reuma meer gaan bewegen. Kinderen met jeugdreuma bewegen vaak weinig, hebben minder uithoudingsvermogen en kennen hun grenzen vaak niet. Zij zijn aan het eind van de dag uitgeput. Door het speciale trainingsprogramma Reumaatjes@work gaan ze meer bewegen en worden de reumapatiëntjes fitter.

Ongeveer 2500 kinderen in Nederland hebben jeugdreuma. Hun gewrichten zijn chronisch ontstoken. Fysiotherapeut Otto Lelieveld ontwikkelde en testte in het UMCG een internettrainingsprogramma, dat is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Volgens Lelieveld werkt de methode omdat kinderen leren bewegen op een manier die bij ze past. Het ene kind houdt meer van fietsen, het andere van voetbal. Voor het programma maakt het niet uit welke sport ze kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.