Steeds meer Belgen kampen met overgewicht

overgewicht manMeer dan de helft van de mannen in Belgie heeft overgewicht, bij de vrouwen is dat 40 procent. Het aantal Belgen met overgewicht is de jongste 5 jaar blijven toenemen, aldus Isabelle Laquiere, cocoördinator van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan (NVGP).

Obesitas
Overgewicht, een body mass index (BMI) van meer dan 25, kwam in 2004 voor bij 48 procent van de mannen en bij 35 procent van de vrouwen. Obesitas, een BMI van meer dan 30, komt vandaag voor bij 14 procent van alle Belgen. Opvallend is dat 18 procent van de jongeren tussen de 2 en 7 jaar kampt met obesitas. “We eten te veel vlees en te weinig fruit, groenten en granen en we bewegen ook te weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.