Red Bull verboden op Haagse middelbare school

Red BullOp een Haagse middelbare school mogen geen energiedrankjes zoals Red Bull meer worden verkocht. Volgens de rector van het Christelijk College de Populier worden de leerlingen hyperactief na het drinken van een blikje energiedrank. Maar als het oppeppende effect eenmaal is uitgewerkt, zijn scholieren futloos, aldus de Pers.

De Haagse school is niet de eerste die de drankjes verbiedt, al eerder werden energiedrankjes verboden op middelbare scholen. Het Lauwers College in het Friese Buitenpost had begin 2007 al een verbod op energiedrankjes. De leerlingen van het Ichtus College in Dronten waren woedend toen er een verbod kwam op Red Bull. De scholieren begonnen op internet met de actie ‘Ik heb schijt aan het energy drank verbod!’

Volgens Red Bull en het Voedingscentrum is niet aangetoond dat energiedrankjes leiden tot ‘stuitergedrag’ en hyperactiviteit. In een blikje zit evenveel cafeïne als in een flinke mok koffie. Iedereen reageert anders op cafeïne, maar het is niet zo dat je er heel druk van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.