Reactie Dr. Frank op “Diëtisten vinden Dr. Frank dieet onverantwoord”

overgewichtDinsdag bleek uit onderzoek onder 1100 diëtisten en gewichtsconsulenten dat zij de afslankmethode van dr. Frank onverantwoord vinden. De diëtisten raden gevarieerde voeding aan en hebben weinig op met de koolhydraatarme en eiwitrijke voeding van dr. Frank. Dr. Frank heeft inmiddels gereageerd op het onderzoek in de Twentse Courant, hij zegt verbijsterd te zijn over het niveau van de diëtist in Nederland.

„Ze kennen hun literatuur gewoon niet. Ze zijn jaren geleden van de hogeschool gekomen en weten eenvoudigweg niet wat er speelt. Terwijl al twee jaar bekend is dat de resultaten met koolhydraatarme voeding groot zijn bij overgewicht en mensen met suikerziekte. Dat is voor iedereen na te zoeken op de website van het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg. Daar staat het zwart op wit op pagina 73”, zegt dr. Frank.

„Bovendien kunnen ze ook niet luisteren naar patienten. Die zijn wel tevreden met het Dr Frank-dieet, omdat ze bij de diëtiste nooit afvielen.”

De Hengelose internist Frank van Berkum heeft inmiddels 150.000 exemplaren verkocht van zijn boek ‘Gezond slank met dr. Frank’.

3 antwoorden op “Reactie Dr. Frank op “Diëtisten vinden Dr. Frank dieet onverantwoord””

  1. Niet zo gek dat deze mensen zeggen dat het ‘dieet niet werkt’. Het is natuurlijk zuur als je dietist bent en een Dokter gaat er gewoon met jouw vak vandoor!

    Overigens is het een goed boek, al raad hij wat weinig calorieen per dag aan voor mijn smaak. In mijn sixpack experiment eet ik stukken meer, maar het principe van veel eiwitten en weinig koolhydraten ligt gewoon in lijn met vrijwel alle moderne research op dieetgebied.

    Niks mis mee dus. En misschien een idee voor veel dietisten om bij te scholen…

  2. Vind het een beetje vreemd dat er gezegd wordt dat ze hun literatuur niet kennen. Bij normale mensen is het toch gewoon voldoende om meer te gaan sporten en gezonder te eten? Dus gewoon in het algemeen gezonder leven? Uiteraard is dat bij ziektes een heel ander geval en moeten ze gewoon naar de dokter gaan..

  3. Grappig eigenlijk dat diëtisten een dieet afvallen zonder zich in de materie te verdiepen. Het lijkt wel alsof diëtisten en gewichtsconsulenten per definitie iedere manier van afvallen verwerpen die zij zelf niet aanbieden aan de cliënten.

    Dat is jammer, want naar mijn mening kan er veel geleerd worden van elkaar. Diverse behandelwijzes kunnen elkaar aanvullen. Als dit meer zou gebeuren kun je cliënten een afgestemd pakket aanbieden. Wat bij de unieke mens in kwestie past! Want ieder mens is weer anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.