ONVZ Zorgverzekeraar tevreden over resultaat 2009

ONVZ ZorgverzekeraarONVZ Zorgverzekeraar heeft een goed jaar achter de rug. Met een totaal omzet van € 783 miljoen kwam het geconsolideerde resultaat over 2009 op € 28,7 miljoen. Het aantal verzekerden is, mede door de overname van PNO Ziektekosten, toegenomen tot ruim 401.000 verzekerden. Door het solide financiële beleid van ONVZ kon ook de premie voor 2010 stabiel worden gehouden.

Solide financieel beleid
Door gezonde financiële ontwikkelingen is de premie voor 2010 van de aanvullende verzekeringen niet verhoogd. Voorzitter van de Raad van Bestuur Erno Kleijnenberg: “De solide financiële basis zien we ook terug in onze solvabiliteitsmarge. Die is op dit moment 212%, dat is meer dan het dubbele van hetgeen wettelijk is vereist. Daarmee zijn we klaar voor de nieuwe eisen voor verzekeraars, zoals vastgelegd in Solvency 2.”

Jaarverslag 2009
Het jaarverslag 2009 van ONVZ Zorgverzekeraar is te bekijken op www.onvz.nl/jaarverslag2009

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar uit Houten met meer dan 401.000 verzekerden in haar portefeuille. In 2008 vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. De distributie verloopt via verzekeringsadviseurs. ONVZ heeft geen winstoogmerk en wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid, vernieuwing en een toonaangevende service zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. De missie van ONVZ luidt dan ook dat zij door haar persoonlijke en unieke benadering de beste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.