Mammapoli LUMC begeleidt patiënten in hun herstel

borstkankerDeze maand is een groep patiënten van de mammapoli in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met veel enthousiasme van start gegaan met een cursus Nordic Walking. Het is gebleken dat het op deze manier bewegen na een behandeling tegen borstkanker, kan leiden tot vermindering van arm- en schouderklachten.

Nordic Walking mammapoli LUMC De cursus, die dit jaar voor de tweede keer wordt gegeven, wordt begeleid door een daartoe opgeleide instructrice, Joke van der Heijden, van Action4vitality uit Noordwijkerhout. De cursus bestaat uit tien groepslessen. De patiënten die in het LUMC zijn behandeld voor borstkanker, zijn geopereerd of bestraald aan de klieren in de oksel. De tien vrouwen zijn met veel enthousiasme van start gegaan.

Beauty-avond
Voor patiënten die vanwege borstkanker worden behandeld met aanvullende chemotherapie, is een beauty-avond georganiseerd. Deze avond is tot stand gekomen met behulp van parfumerie MOOI, die hier kosteloos aan heeft meegewerkt. `De medewerkers van MOOI hebben er een geweldige avond van gemaakt. De dames zijn enorm verwend en gingen allemaal prachtig de deur uit met ook nog een cadeautje. Zeker voor herhaling vatbaar!,’ zeggen Gemma Ranke en Elly Krol-Warmerdam, beiden verpleegkundig specialist van de mammapoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.