Malaria eist elk jaar 850.000 mensenlevens

malariamugElk jaar sterven ongeveer 850.000 mensen aan malaria en de meesten slachtoffers zijn kinderen jonger dan 5 jaar. De ziekte wordt door muggen overgedragen. Het is volledig onaanvaardbaar dat elk jaar nog altijd 850.000 mensen sterven door een muggensteek, zo meldt de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

De wereldwijde bestrijding van Malaria verloopt goed, maar moet worden uitgebreid, zo luidt het. In vele landen sterven de slachtoffers enkel en alleen omdat er te weinig medische middelen voor handen zijn. Ongeveer 90 procent van de slachtoffers komt uit de Sahara regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.