Internationale belangstelling voor concept ParkinsonNet

ParkinsonNet heeft de voorpagina gehaald van Parkinson Report, het tijdschrift van de invloedrijke Amerikaanse National Parkinson Foundation. Parkinson Report wordt in een grote oplage gedrukt en wereldwijd verspreid. ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgprofessionals die opgeleid zijn om Parkinsonpatiënten zo goed mogelijk te behandelen en te begeleiden.

In 2004 is het eerst ParkinsonNet op initiatief van het UMC St Radboud opgezet en anno 2010 heeft bijna iedere regio in Nederland een ParkinsonNet. Dat ParkinsonNet de voorpagina haalt van Parkinson Report zegt veel over de internationale belangstelling voor het concept.

De National Parkinson Foundation is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor Parkinsonpatiënten. Dat doet de organisatie onder meer door centra te erkennen als `Centre of Excellence’. Deze prestigieuze erkenning is nu al vier achtereenvolgende jaren toegekend aan het Parkinsoncentrum van het UMC St Radboud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.