Enorme stijging gonorroe in Belgie

condoomDe afgelopen tien jaar is het aantal besmettingen met gonorroe in Vlaanderen vertienvoudigd. Volgens het Tropisch Instituut zijn mensen niet meer bang voor hiv, waardoor ze onveiliger vrijen, aldus De Morgen.

In 2000 werden zeventig mensen gediagnosticeerd met de geslachtsziekte gonorroe. In 2009 is dat aantal volgens cijfers van de afdeling Toezicht Volksgezondheid van de Vlaamse overheid de hoogte ingeschoten tot 621 gevallen. Vooral mannen met homoseksuele contacten blijken het meest besmet.

Problematisch is het feit dat de ziekte almaar moeilijker te behandelen is. Dat komt omdat de bacterie die verantwoordelijk is voor gonorroe razendsnel resistent wordt tegen antibiotica.

CategorieënSOA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.