Drie procent Belgen poetst nooit zijn tanden

Drie procent van de Belgen poetst nooit zijn tanden. Eénderde van de Belgen heeft een kunstgebit en zelfs 11 procent heeft helemaal geen tanden. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische gezondheidsenquête van 2008.

De enquête toont grote sociale ongelijkheden op het vlak van gezondheidszorg. De meest kwetsbare socio-economische groepen poetsen minder de tanden en hebben de slechtste eetgewoonten die leiden tot problemen van tandbederf. De gebieden Luik en Charleroi tellen de meeste personen zonder tanden. Vanaf 45 jaar draagt één Luikenaar en Carolo op de drie al een tandprothese.

Tanden poetsen gaat de afgelopen jaren overal achteruit. Dat fenomeen neemt toe met het stijgen van de leeftijd: op 75 jaar schrobt minder dan één Franstalige op drie twee keer per dag de kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.