Dr. Frank dieet – Tros Radar 26 april 2010

dr frank dieet eiwitHet dieet van Dr. Frank is de nieuwste afslankhype. De internist die verbonden is aan de Ziekenhuisgroep Twente beweert dat mensen met zijn eiwitdieet een kilo per week kunnen vermageren. Hij spoort Nederland via zijn website en via zijn boek aan in tien weken tien kilo af te vallen. Het zogenaamde persoonlijke advies dat mensen via de website kunnen krijgen, is helemaal niet persoonlijk. Iedereen krijgt dezelfde recepten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de mensen die met een dergelijk dieet afvallen, binnen een jaar weer terug zijn op het oude gewicht. In het dieet van Dr. Frank zit veel verzadigd vet. Het is niet verstandig om veel verzadigd vet te eten. In het dieet van Dr. Frank zit 2,5 keer meer verzadigd vet dan je volgens het voedingscentrum per dag zou mogen eten. Ook zitten er in het dieet veel dierlijke eiwitten. Door veel dierlijke eiwitten te eten verzuurt het lichaam en om dat zure milieu te compenseren gebruikt het lichaam mineralen uit voeding of uit het eigen lichaam, namelijk de botten. Dit verhoogt dus de kans op botontkalking.

Reactie Dr. Frank
In de Tros Radar uitzending gaat Dr. Frank in op al deze kritiekpunten. Op de website van Tros Radar is het item in zijn geheel terug te zien.

Zie ook:
Vereniging tegen de Kwakzalverij: Het Dokter Frank dieet afgeserveerd
Voedingscentrum waarschuwt voor dieet van dokter Frank
Reactie Dr. Frank op “Diëtisten vinden Dr. Frank dieet onverantwoord”
Diëtisten: Dr. Frank dieet, Sonja Bakker en Atkins onverantwoord

Eén antwoord op “Dr. Frank dieet – Tros Radar 26 april 2010”

  1. Ik heb zelf mij dieet samen gesteld niemand kan het beter, in de meeste gevallen is er bedrog in het spel, zo als veel bedrog is in deze wereld en het gaat maar door, ook dit schijnt democratie te zijn. HV Diaspora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.