Fietsen voor diabetes: doe mee!

fietsHet fietsseizoen gaat bijna weer van start en Diabetesvereniging Nederland (DVN) is jarig: ze worden 65! Met deze combinatie gaat Diabetesvereniging Nederland onder het motto ‘we zijn 65 en volop actief’, fietsen voor diabetes. Deze jubileumactie organiseert DVN in samenwerking met Novartis, en wordt mede mogelijk gemaakt door Sparta en ANWB.

Fietsen voor diabetes?
Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de bloedglucosewaarden verbetert. Mensen met een hoog risico op diabetes type 2 kunnen dit risico verkleinen door hun leefstijl aan te passen. Daarbij is fietsen een prima en niet zo zware manier om een goed gewicht te bereiken en te behouden. Het doel is om met z’n allen mensen met diabetes in beweging te zetten, zowel leden als niet-leden van DVN. Daarom kiest DVN voor tien keer de wereld rondfietsen.

Wat houdt de actie in?
Het doel van de actie ‘Fietsen voor diabetes’ is om mensen met en zonder diabetes in beweging te krijgen. Als u een fietstocht heeft gemaakt, kunt u op de website www.fietsenvoordiabetes.nl uw gefietste kilometers registreren. DVN wil gezamenlijk 10 x de wereld rond fietsen: dat is 400.000 km in totaal! Iedereen die zijn kilometers invoert op de actiesite maakt kans op een Sparta ION-fiets t.w.v. € 2300 en diverse boekjes van de ANWB.

Wanneer loopt de actie?
Op 26 maart was de start van ‘Fietsen voor diabetes’, tijdens de Nationale Diabetesdag in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit congres voor zorgprofessionals geven Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, en Michael Boogerd, oud-wielrenner, op feestelijke wijze de aftrap van deze actie! De afsluiting vindt plaats op 5 november tijdens het jubileumcongres van DVN.

Hoe kunt u deelnemen?

  • Op www.fietsenvoordiabetes.nl kunt u uw kilometers invoeren, maar ook filmpjes, foto’s, fietstochten of verhalen uploaden. Dit levert een leuke verzameling op van wat mensen rondom de actie bedenken en meemaken.
  • Ook in de regio is DVN actief op de fiets. Houdt de website van DVN in de gaten voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.