Diëtisten: Dr. Frank dieet, Sonja Bakker en Atkins onverantwoord

dieetUit een onderzoek onder 1100 diëtisten en gewichtsconsulenten blijkt dat minder dan tien procent de dieetmethoden zoals Dr. Frank dieet, Atkins, Montignac en de Afslankacademie een verantwoorde manier van afvallen vinden. Slechts 10% van de diëtisten geeft aan ook South Beach, Sonja Bakker of BEP verantwoorde diëten te vinden.

Diëtisten zijn vooral positief over het dieet van het Voedingscentrum (alles over afvallen) en het boek Eet je slank, De diëtistenmethode. Andere dieetmethoden vindt men over het algemeen niet verantwoord om mee af te vallen. Gewichtsconsulenten zijn niet minder negatief over de diverse afslankmethoden. Alleen de Diëtistenmethode, BEP en het dieet van het Voedingscentrum worden door 25% of meer verantwoord gevonden. Slechts een enkeling vindt de methoden Atkins, Montignac, Sonja Bakker of Dr. Frank verantwoord.
[Nieuws voor diëtisten]

3 antwoorden op “Diëtisten: Dr. Frank dieet, Sonja Bakker en Atkins onverantwoord”

  1. Niet zo gek dat deze mensen zeggen dat het ‘dieet niet werkt’. Het is natuurlijk zuur als je dietist bent en een Dokter gaat er gewoon met jouw vak vandoor!

    Overigens is het een goed boek, al raad hij wat weinig calorieen per dag aan voor mijn smaak. In mijn sixpack experiment eet ik stukken meer, maar het principe van veel eiwitten en weinig koolhydraten ligt gewoon in lijn met vrijwel alle moderne research op dieetgebied.

    Niks mis mee dus. En misschien een idee voor veel dietisten om bij te scholen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.