Stoppen met roken vanwege kosten, niet gezondheid

Steeds meer mensen stoppen met roken omdat hun verslaving te duur wordt. In 2009 gaf bijna een kwart van de stoppers aan dat ze voor hun portemonnee hun gewoonte opgaven. Een jaar eerder was dat iets meer dan 14 procent.

Stoppen met rokenRokers steken nu gemiddeld veertien sigaretten per dag op; een jaar eerder waren het er vijftien. Ook paffen minder Nederlanders dagelijks, maar er zijn meer mensen die af en toe een peuk opsteken. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO. Het onderzoeksinstituut peilde het rookgedrag onder bijna 20.000 mensen van 15 jaar en ouder.

Antirookorganisatie Stivoro liet de peiling uitvoeren. Volgens directeur Lies van Gennip is roken een stuk duurder geworden sinds in juli 2008 de accijnzen omhoog zijn gegaan. Op sigaretten zit ongeveer 2,50 euro accijns. Een pakje kost rond de 4,50 euro. Ook kan de economische crisis van invloed zijn op het rookgedrag van mensen, denkt ze.

Eén antwoord op “Stoppen met roken vanwege kosten, niet gezondheid”

  1. 2,50 aan accijns, als iedereen zou stoppen met roken dan zouden er andere soorten belastingen gigantisch omhoog gaan, want de schatkist moet wel gevuld blijven, toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.