Pinda-allergie mogelijk te genezen

pindaBritse wetenschappers hebben 21 kinderen “genezen” van hun pinda-allergie. De onderzoekers denken dat een definitieve genezing voor pinda-allergie binnen 3 jaar realiteit kan zijn. De onderzoekers zijn zo overtuigd van hun behandelmethode dat ze een 1 miljoen pond kostend klinisch onderzoek gaan opzetten onder meer dan 100 kinderen. De kinderen krijgen piepkleine doses pindameel toegediend om resistentie tegen het eten op te bouwen.

Deze methode is ontwikkeld in het Addenbrooke’s Hospital in Cambridge, waar het is getest bij 23 kinderen tussen de 7 en 17 jaar. Op 2 na zijn ze allemaal genezen. Aan het begin van de behandeling kregen ze 1/400 van een pinda in yoghurt. Dit is een hoeveelheid die bij lange na nog geen allergische reactie kan opwekken. Elke dag werd de dosis verhoogd tot de kinderen zonder problemen een hoeveelheid konden verdragen die gelijk staat aan 5 pinda’s. Enkele kinderen waren zelfs in staat 12 pinda’s te eten. Sommige kinderen hebben nog wel last van lichte verschijnselen zoals jeuk, huiduitslag en buikpijn. Die verschijnselen kunnen behandeld worden met medicijnen.

Het vervolgonderzoek moet definitief uitsluitsel geven of de behandelmethode werkt en veilig is. De wetenschappers denken dat dezelfde therapie ook gebruikt kan worden bij andere allergieën voor bijvoorbeeld melk en eieren.
[Nieuws voor diëtisten]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.