Belgen slikken meeste slaapmiddelen

MedicijnenNiemand slikt meer slaap- en kalmeringspillen dan de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van de International Narcotics Control Board (INCB), het VN-orgaan dat de productie en verspreiding van drugs in kaart brengt.
De consumptie van benzodiazepines, zoals Noctamid, Nocton, Ergocalm en Sedaben, ligt in Europa merkelijk hoger dan in andere werelddelen. Binnen Europa is België al sinds 2000 de koploper. Alleen al van middelen met het actieve ingrediënt lormetazepam worden in ons land elk dag tot 58 pillen per duizend inwoners verkocht.

Het INCB waarschuwt voor misbruik door patiënten en foutief voorschriftgedrag van artsen. Benzodiazpines worden vaak gebruikt door personen die ook andere drugs gebruiken, door alcoholisten en door recreationele gebruikers. Misbruik kan leiden tot agressie of depressie en, wanneer grote hoeveelheden worden gebruikt, zelfs hallucinaties. In combinatie met andere drugs kunnen de pillen zelfs dodelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.