Lichte daling zorgtoeslag

ZorgverzekeringDe zorgtoeslag gaat vanaf 2011 jaarlijks met enkele euro’s omlaag. Het kabinet heeft dit besloten om de oplopende kosten te beperken. Huishoudens rond het minimum krijgen 3 euro per jaar minder dan aanvankelijk was begroot; huishoudens met een modaal inkomen krijgen ongeveer 7 euro per jaar minder.

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de premie voor een zorgverzekering. Met de nieuwe maatregel, die over 30 jaar wordt uitgesmeerd, wil het kabinet de toekomstige stijging van zorgtoeslag-uitgaven tegengaan. Het gaat om 1,8 miljard euro.

De laagste inkomens worden zoveel mogelijk ontzien. De maatregel houdt in de dat huishoudens ook in de toekomst gecompenseerd worden voor een stijging van de nominale premie, alleen niet meer voor honderd procent. Verder wordt met de geleidelijke invoering van de maatregel voorkomen dat het aantal huishoudens dat in aanmerking komt voor de zorgtoeslag sterk stijgt.
[MinVWS]

Eén antwoord op “Lichte daling zorgtoeslag”

  1. Een lichte daling met een paar cent per dag.
    Maar men mag niet vergeten dat er elke maand een medicijn uit het pakket gaat, geruisloos zonder veel lawaai. Als je bij de apotheek komt hoor je het dat je deze medicijn zelf moet betalen.
    Het is een schande hoe ze om gaan met zieke mensen en zeker met oudere en minder bedeelde.
    Wat is dat voor een man die minister is van gezondheid? Verstaat hij zijn vak wel?
    H.V.Diaspora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.