Anticonceptiepil weer uit basisverzekering?

anticonceptiepilHet College voor Zorgverzekeringen (CVZ) wil dat de anticonceptiepil voor vrouwen boven de 20 jaar oud uit de basisverzekering wordt gehaald. Dat adviseert het College voor Zorgverzekeringen binnenkort aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, aldus een woordvoerder naar aanleiding van berichten in NRC Handelsblad.

De anticonceptiepil kwam in 2008 in het basispakket. Het college, dat elk jaar een advies uitbrengt over het pakket, vindt dat het anticonceptiemiddel er toen al buiten had kunnen worden gelaten, omdat het maar zo’n 5 euro per maand kost. Voor vrouwen onder de 21 kan de anticonceptiepil wel in de basisverzekering blijven, om zwangerschappen bij tieners en abortussen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.