DiabetesZorgBeter leidt tot hoogwaardige diabeteszorg

diabetesDiabetesZorgBeter heeft in de regio`s Flevoland/Noordoostpolder, Hardenberg/Coevorden, Meppel, Assen, Emmen en Hoogeveen geleid tot een kwalitatief hoogwaardige diabeteszorg in de eerste lijn en een optimale samenwerking in de zorg. Het project is gebaseerd op het Zwolse diabetesprogramma, dat tien jaar geleden van start ging om de ketenzorg voor mensen met diabetes mellitus type 2 te optimaliseren.

De positieve resultaten zijn te danken aan een goede samenwerking tussen alle betrokken zorgverleners en Groene Land Achmea. De eindevaluatie van het in 2006 gestarte project is samengevat in de publicatie `Samenwerking en samenhang in de keten`. In de deelnemende regio`s participeerden 459 huisartsen (95%) en werden gegevens van ongeveer 27.000 patiënten geregistreerd. Degenen met diabetes in Noordoost-Nederland blijken tevredener over de geboden zorg dan in de rest van Nederland.

Vanwege de goede resultaten is de werkwijze inmiddels een geïntegreerd onderdeel geworden van de reguliere zorg in de zeven ziekenhuisregio`s in Noordoost-Nederland. Achmea ondersteunt de uitbreiding van het project in alle kerngebieden van de zorgverzeraars van Achmea.
[ZN Journaal]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.