Studenten slikken adhd-medicijn in examenperiode

ritalinUit onderzoek van de Erasmus universiteit in Rotterdam blijkt dat zeven procent van de studenten in ons land weleens ritalin slikt. Zij blijken dit midddel tegen adhd te gebruiken om beter geconcentreerd te raken in een examenperiode.

Ook zeggen de studenten het middel te gebruiken om in een roes te raken en geven aan het later na hun studie als genotsmiddel te blijven innemen. Zij krijgen de pillen, die vier euro per stuk kosten, van familie, vrienden of kennissen.
Overigens is het gebruik niet zonder gevaar. Het middel kan zorgen voor misselijkheid, hoge bloeddruk en hartkloppingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.