Premie zorgverzekering 2010: premiestijging bij CZ Zorgverzekeraar

czCZ Zorgverzekeraar heeft de premie van de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen voor 2010 bekend gemaakt. Zowel de premie van de basisverzekering als van de aanvullende zorgverzekeringen gaan omhoog.

Basisverzekering
De bruto-premie voor de Zorg-op-maatpolis (de naturapolis van CZ) wordt € 93,75 per maand. Dat is een stijging van € 3,- zorgpremie per maand ten opzichte van 2009.  De premie voor de Zorgkeuzepolis (de restitutiepolis) bedraagt in 2010 € 96,25 per maand. Een stijging van € 2,- zorgpremie per maand ten opzichte van 2009. De internetzorgverzekering van CZ (de CZdirect polis) gaat volgend jaar bijna 3 euro omhoog naar € 86,- per maand. De premiestijging van de basisverzekering heeft te maken met de verwachting van het ministerie van Volksgezondheid dat de uitgaven voor gezondheidszorg in 2010 licht zullen stijgen.

Aanvullende zorgverzekering
De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen van CZ stijgen volgend jaar ook; de meeste met gemiddeld 5 procent. De premieverhoging is het gevolg van uitbreiding van vergoedingen en stijging van kosten.

De bekend gemaakte premie van de basisverzekeringen en zijn bruto, voor veel verzekerden gelden kortingen op deze premies omdat ze zijn aangesloten bij een collectiviteit en/of een vrijwillig eigen-risico hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.