Overgewicht groot probleem bij versieren, relaties en seks

valtafHet lage zelfbeeld van mensen met overgewicht speelt een grote rol bij versieren, relaties en seks. Dit blijkt uit verschillende enquêtes die zijn gehouden op www.valtaf.nl.

Dit lage zelfbeeld wordt voornamelijk veroorzaakt door hoe iemand zichzelf ziet. Maar soms spelen externe factoren een rol. Contact met een ex binnen een relatie maakt vrouwen soms onzeker. 72% van de vrouwen denkt meer aandacht te krijgen tijdens het versieren als ze een paar kilo lichter zou zijn. Tenslotte is een laag zelfbeeld een rem in slaapkamer, vrouwen geven aan dat dit het seksleven negatief beïnvloedt. Ondanks dit lage zelfbeeld zijn vrouwen ook kritisch tegenover hun (potentiële) partner. Zo geeft 99% van de ondervraagden aan het liefst een slanke partner te hebben.

Relaties
Een relatie kan je soms maken of breken, dat je partner nog contact heeft met zijn ex bijvoorbeeld. Een derde van de vrouwelijke ondervraagden vindt dit erg vervelend. Toch vindt een kwart van hen het niet erg als er af en toe eens contact is. Ondanks de onzekerheid zijn de Nederlandse vrouwen niet zo onschuldig. Ruim 1/3e van de vrouwen geeft aan wel eens te fantaseren over een vriend van haar partner. De ideale partner is slank van postuur. Slechts 1% van de ondervraagden gaf aan het liefste een dikke partner te hebben.

Versieren
Het liefst doen we dit met onze charme, humor en kletspraatjes maar we denken ook dat ons uiterlijk en intelligentie indruk maakt op potentiële lovers. 72% van de vrouwen denkt dat ze meer aandacht zouden krijgen als ze slanker waren. De ondervraagde vrouwen zijn niet alleen kritisch naar zichzelf toe maar ook naar de mensen die ze versieren. 37% geeft aan dat ze overgewicht van de andere sekse wel eens als een afknapper hebben gezien. Ook uitstraling is erg belangrijk vindt 72% van de vrouwen.

Seks
Overgewicht kan tijdens de seks een struikelblok zijn. Het kan zorgen voor een verlaagd libido of andere nare problemen die fijne seks in de weg staan. 68% van de vrouwen geeft aan dat overgewicht de seks negatief beïnvloedt. Onzekerheid is hierbij de grootste factor. Ondanks deze factor laat toch ruim de helft het licht aan tijdens een vrijpartij. Ze hebben dan ook niet altijd moeite zich te laten gaan tijdens de seks. Toch zou 89% van de vrouwen zich een stuk zekerder voelen als ze een paar kilo lichter waren.

Over Valtaf.nl
Valtaf.nl is een zeer goed bezochte community website (126.000+ deelnemers) gericht op mensen die proberen af te vallen en een gezonde levensstijl willen aanleren. Op deze website kunnen mensen dagelijks het gewicht invoeren en het eetpatroon bijhouden. De website biedt met behulp van eet- en beweegdagboeken, clubs, chatboxen, discussiefora en dagboeken de deelnemers vele mogelijkheden om elkaar te steunen in de strijd tegen de kilo’s. Deelnemers met een Special Care abonnement krijgen daarnaast professionele begeleiding van voedingdeskundigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.