Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

Mogelijk sterfgeval door anticonceptiepil Yaz

yazAfgelopen week is een Zwitserse vrouw overleden aan de gevolgen van een longembolie die waarschijnlijk veroorzaakt is door gebruik van het anticonceptiemiddel ‘Yaz’, aldus Ziekenhuiskrant.nl. De vrouw begon tien maanden eerder met dit middel, dat sinds vorig jaar op de Europese markt is gebracht en dat een variant is van de Yasmin-pil.

Beide pillen komen uit de fabriek van Bayer Schering en hebben ook als effect dat ze minder snel leiden tot gewichtstoename dan andere anti-conceptiemedicijnen. Zowel de Zwitserse gezondheidsdienst Swissmedic als Bayer onderzoeken het mogelijke verband tussen dit overlijden en het pilgebruik.

Categorie: Anticonceptie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.