Mogelijk sterfgeval door anticonceptiepil Yaz

yazAfgelopen week is een Zwitserse vrouw overleden aan de gevolgen van een longembolie die waarschijnlijk veroorzaakt is door gebruik van het anticonceptiemiddel ‘Yaz’, aldus Ziekenhuiskrant.nl. De vrouw begon tien maanden eerder met dit middel, dat sinds vorig jaar op de Europese markt is gebracht en dat een variant is van de Yasmin-pil.

Beide pillen komen uit de fabriek van Bayer Schering en hebben ook als effect dat ze minder snel leiden tot gewichtstoename dan andere anti-conceptiemedicijnen. Zowel de Zwitserse gezondheidsdienst Swissmedic als Bayer onderzoeken het mogelijke verband tussen dit overlijden en het pilgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.