Genomineerden Het Beste Zorgidee 2009 bekend

Het Beste ZorgideeDe inzendingen voor “Het Beste Zorgidee 2009″ van Nederland zijn binnen, de wedstrijd is gesloten. Uit de ruim 200 inzendingen van dit jaar zijn drie genomineerden gekozen: mevrouw Rammeloo uit Breskens, mevrouw Bosman uit Enschede en mevrouw Welmoed van Boven uit Zeist. Zij maken kans op een cheque ter waarde van 10.000 euro. De winnaar van “Het Beste Zorgidee” wordt op donderdag 29 oktober 2009 bij ONVZ Zorgverzekeraar bekendgemaakt.

Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar: “We hebben ook dit jaar weer ontzettend mooie en praktische inzendingen ontvangen. Het was moeilijk om een keuze te maken, vooral omdat de kwaliteit en inzetbaarheid van de ideeën erg goed waren. Mocht u niet bij de genomineerden zitten: doe vooral volgend jaar weer mee, wie weet is uw idee volgend jaar wel Het Beste Zorgidee van 2010!”

Genomineerde inzendingen
Mevrouw Rammeloo opperde bij de jury om zorginstellingen een boodschappenpakket te laten maken wat de patiënt meekrijgt bij ontslag. “Dan hoeft de patiënt zelf niet direct boodschappen te doen bij thuiskomst.” De tweede genomineerde is de “Dit ben ik kaart”. Mevrouw Bosman stelt voor een kaart op A4-formaat te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken regelmatig verschillende zorgverleners zoals bijvoorbeeld een oogarts, fysiotherapeut en huisarts. “Op de kaart kan de zorgverlener snel lezen wie de persoon is en waar rekening mee gehouden moet worden.” Mevrouw Welmoed van Boven dingt mee naar “Het Beste Zorgidee 2009″ met een verwenpakket. Na afronding van een zorgbehandeling krijgt de patiënt een pakket mee met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis. “zodat zij bij thuiskomst hun te nemen stappen eenvoudig kunnen nemen.”

Criteria
De inzendingen zijn beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar. Ook het effect moest meetbaar zijn, zodat bepaald kan worden of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens werd onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De drie genomineerden worden ook aan de hand van deze criteria beoordeeld door een deskundige jury, waarna uiteindelijk één winnaar wordt gekozen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 29 oktober 2009.

Over “Het Beste Zorgidee 2009″ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd “Het Beste Zorgidee″: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. De winnaar van “Het Beste Zorgidee” ontvangt een cheque ter waarde van 10.000euro, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ.
[Het Beste Zorgidee]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.