Boodschappenpakket is Het Beste Zorgidee 2009

Het Beste ZorgideeRenate Rammeloo uit Breskens is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee 2009’. Zij presenteerde vandaag haar idee: het meegeven van een boodschappenpakket aan patiënten die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Ook ontving zij van zorgverzekeraar ONVZ de prijs: een cheque ter waarde van €10.000,-.

Het winnende idee is het aanbieden van een boodschappenpakket aan de patiënt als hij of zij ontslagen wordt uit een ziekenhuis of zorginstelling. Renate Rammeloo: ‘Het gaat erom dat de ontslagen patiënt, een ouder of een alleenstaand iemand, vaak geen mogelijkheid heeft om bij thuiskomst direct boodschappen te doen voor een gezonde maaltijd. Het boodschappenpakket bevat alle ingrediënten voor een maaltijd, zodat ze de eerste paar dagen door kunnen komen. Het neemt een stukje zorg weg voor de patiënt.’

Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens jurylid: ‘Het idee van Renate is uniek in haar eenvoud. Iedereen kent het probleem en dit is een goede oplossing die ook nog eens goed en snel uitvoerbaar is. Samen met Renate zullen we ernaar streven het idee te realiseren.’

Andere ideeën
Eerder deze maand werden de genomineerden bekend gemaakt. Naast Renate Rammeloo werd Hanneke Bosman uit Enschede genomineerd met de ‘Dit ben ik kaart’: een kaart op A4-formaat voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken regelmatig verschillende zorgverleners zoals bijvoorbeeld een oogarts, fysiotherapeut of huisarts. Op de kaart kan de zorgverlener snel lezen wie de persoon is en waar rekening mee gehouden moet worden. Ook Welmoed van Boven uit Zeist werd genomineerd met het verwenpakket. Na afronding van een zorgbehandeling krijgt de patiënt een pakket mee met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd ‘Het Beste Zorgidee’: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. Iedere Nederklander heeft een idee kunnen indienen. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ ontvangt een cheque ter waarde van €10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ.
Meer informatie en filmpjes van overige goede ingezonden ideeën zijn te vinden op www.hetbestezorgidee.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.