Wie heeft ‘Het Beste Zorgidee’ van 2009?

Het Beste ZorgideeONVZ Zorgverzekeraar daagt het publiek van Nederland ook dit jaar uit om mee te denken aan de verbetering van de zorg. Door de overheid en deskundigen wordt veel over zorg gediscussieerd, visies en ideeën vanuit de markt zijn daarbij meer dan welkom. Daarom schrijft ONVZ voor het tweede jaar op rij ‘Het Beste Zorgidee’ uit.

Wegens het succes van vorig jaar met ruim 500 inzendingen gaat de wedstrijd ook dit jaar weer van start. Erno Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ: ‘Om de zorg te verbeteren en vooral betaalbaar te houden, is het voor de zorgsector nodig om constant innovatief te blijven. Er wordt behoorlijk veel gediscussieerd over stelsels, prijzen, marktwerking en administratie vanuit de overheid en deskundigen. We vragen met deze wedstrijd feedback vanuit de markt.’ Vorig jaar won Marian van der Hoeven met het idee van het aanstellen van een zorgcoach voor mensen die ineens in aanraking komen met diverse zorginstanties. De zorgcoach regelt de formulieren, faciliteiten, verzekering en overige behoeften van de patiënt, zodat de naasten, of de zorgbehoevende zelf, dit niet hoeven te regelen.

Criteria
De inzendingen worden, net als vorig jaar, beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar. Ook het effect moet meetbaar zijn, zodat bepaald wordt of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens wordt onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De ingezonden ideeën worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ.

Hoe meedoen?
Iedereen kan zijn of haar innovatieve idee voor de zorgsector insturen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit, de productiviteit of juist de toegankelijkheid van de zorg. ONVZ beloont ‘Het Beste Zorgidee van Nederland’ met een bedrag van €10.000,-. Het beste idee is in te zenden tot 1 oktober naar www.hetbestezorgidee.nl en wordt in oktober beoordeeld. In november wordt de winnaar van Het Beste Zorgidee 2009 bekend gemaakt.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd ‘Het Beste Zorgidee’: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ ontvangt een cheque ter waarde van €10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is.

Meer informatie is te vinden op www.hetbestezorgidee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.