Vrouwen denken weinig na over anticonceptie

Anticonceptie pil Vrouwen staan onvoldoende stil bij het anticonceptiemiddel dat zij nemen. Pas nadat zij kinderen hebben gekregen, gaan zij vaak nadenken of ze wel het juiste middel nemen. Dikwijls stappen zij dan over op een andere methode. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction.

Nog altijd veruit de meeste vrouwen zijn aan de pil. Toch geven velen aan dat zij niet elke dag aan hun anticonceptie willen denken. Zo meldden de onderzoekers dat zij het liefst zo min mogelijk hormonen willen binnenkrijgen. Aan het onderzoek, dat in opdracht van het farmaceutische bedrijf Schering-Plough werd gehouden, deden 945 vrouwen van tussen de 15 en 45 jaar oud mee.

Eén antwoord op “Vrouwen denken weinig na over anticonceptie”

  1. Nou, dan ben ik zeker de 'uitzondering op de regel' van dit onderzoek. En ik ken voldoende dames die weldegelijk nadenken over anticonceptie. Heb spiraal geprobeerd om alle troep uit mijn lijf te krijgen van de microgynon die ik van de huisarts voorgeschreven kreeg sinds mijn 14e. Wilde een andere pil tijdens mijn 20-iger jaren, heb de neacon geprobeerd, maar dat was een ramp. Spiraal overigens ook, schimmelinfectie gekregen en een nieuwe spiraal stootte mijn lijf af. Laat staan, dat het erin wilde. Nu probeer ik de Yasmyn-pil.. en eigenlijk, zou ik het liefst geen pil gebruiken.. troep! Dat is het. Ookal helpt het sommige dames bij de ongesteldheidscyclus, bij mij is het niets dan hoofdpijn & vochttoename en het gevoel dat ik emotioneler ben dan 'normaal'. Succes dames!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.