Door zonnebank 75 procent meer kans op huidkanker

ZonnebankWederom blijkt uit onderzoek: zonnebanken en gezichtsbruiners verhogen het risico op huidkanker, aldus internationale wetenschappers het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Oncology.

Sinds 1992 noemde het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) zonnebanken en gezichtsbruiners “waarschijnlijk kankerverwekkend”. Maar het IARC heeft zonnebanken nu verplaatst naar de hoogste risicocategorie.

Volgens het IARC is het verband tussen zonnebanken en huidkanker overtuigend aangetoond in een aantal wetenschappelijke onderzoeken. Wetenschappers ontdekten onder meer dat het risico op melanoom, de dodelijkste variant van huidkanker, met 75 procent toeneemt bij mensen die voor hun dertigste geregeld naar de zonnebank gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.