Q-koorts in Utrecht

Q-koortsIn de provincie Utrecht zijn de eerste gevallen van de Q-koorts gesignaleerd. Negentien mensen uit het zuiden van de provincie zijn besmet met de infectieziekte, die wordt overgedragen van geiten en schapen op mensen. Dat maakte de GGD Midden-Nederland gisteren bekend.

In Noord-Brabant en Gelderland zijn honderden patiënten met Q-koorts. Het is nog niet duidelijk of de ziekte is overgewaaid vanuit het zuiden of is ontstaan in Utrecht. In totaal zijn er dit jaar al 737 meldingen gedaan van besmetting.

Q-koorts wordt veroorzaakt door een bacterie en kan via de lucht worden verspreid. Klachten zijn hoge koorts, hoofdpijn en luchtwegklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.