Anticonceptie-prik voor mannen

Anticonceptie-prik voor mannenWetenschappers hebben een anticonceptie-middel ontwikkeld dat maandelijks wordt toegediend via een spuitje met testosteron en tijdelijk de productie van sperma stopt. Het nieuwe voorbehoedmiddel voor mannen moet even effectief zijn als de pil, aldus de Telegraaf.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Nationaal Onderzoekscentrum voor Familieplanning in Peking. Het middel kan bijdragen aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe is het in de meeste relaties de vróuw die elke dag de pil moet slikken.

Het nieuwe anticonceptie-middel voor mannen heeft geen ernstige bijwerkingen, enkele mannen last kregen van ernstige acné. Er is nog wel verder onderzoek nodig om de effecten op lange termijn te kennen. Het middel kan over vijf jaar op de markt worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.