Noodtoestand in VS wegens varkensgriep

VarkensgriepIn de Verenigde Staten is door de uitbraak van de varkensgriep de noodtoestand uitgeroepen. Dit is overigens een standaardmaatregel die de regering in staat stelt om ongeveer twaalf miljoen doses van het medicijn Tamiflu uit de federale voorraden over te brengen naar de staten waar de medicijnen nodig kunnen zijn.

Als prioriteiten heeft de regering de staten Texas, California, Ohio, Kansas en New York aangewezen. In die staten zijn inmiddels tientallen meldingen binnengekomen van griepgevallen die overigens vrij mild lijken te zijn. In Mexico zijn inmiddels ruim honderd mensen bezweken aan een agressieve vorm van deze griep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.