Anticonceptiepil voor mannen stapje dichterbij

Anticonceptie pilWetenschappers zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van een anticonceptiepil voor mannen. Dat verloopt uiterst moeizaam. Maar een nieuwe ontdekking lijkt de mannenpil en stukje dichterbij te brengen, schrijft de Daily Mail.

Onderzoekers van de universiteit van Iowa stuitten tijdens een onderzoek naar erfelijke vormen van doofheid in Iran bij toeval op een genetisch defect dat onvruchtbaarheid bij sommige mannen kan veroorzaken.

Van dit gen, Catsper1, genaamd was al bekend dat het onvruchtbaarheid bij muizen kan veroorzaken. Maar nu troffen de wetenschappers bij 2 Iraanse families die geen kinderen konden verwekken, het ‘onvruchtbaarheidsgen’ aan. Het defecte gen heeft effect op de beweging van het sperma, waardoor zaadcellen niet in staat zijn de eicel binnen te dringen om het te bevruchten.

De ontdekking kan gebruikt worden om mannen met deze zeldzame vorm van onvruchtbaarheid te behandelen. Bovendien – zo geloven sommige wetenschappers – zou het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een anticonceptiepil voor mannen.

In de afgelopen jaren zijn er al diverse pogingen gedaan een dergelijke pil te ontwikkelen, maar tot nog toe zonder succes.
[gezondheid.blog.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.