Action adventure game over diabetes aangekondigd

In Amerika bevindt zich sinds kort een onafhankelijke studio, Game Equals Life, dat een interactieve game over diabetes gaat maken. Men richt zich op mensen die deze ziekte hebben en wil hen leren om er optimaal mee om te gaan. The Magi and the Sleeping Star, zoals de game gaat heten, is een action-adventure waarin je mechanische vijanden verslaat terwijl je op je bloedsuikerspiegel let.

In een fantasierijke wereld word je beloond voor het in orde houden van het suiker in je bloed en het kiezen van gezond voedsel. Toch moet de ziekte zelf niet het belangrijkste worden, want de spelwereld zal volgens de woordvoerder weinig afwijken van een normale game in het genre. De ontwikkelaars hebben de ziekte zelf en weten dus wel waar ze mee bezig zijn. Je kunt in ieder geval hopen dat patiënten door het spel niet zó afgeleid worden dat ze hun echte gezondheid verwaarlozen.
[PC Gamespecial]

Eén antwoord op “Action adventure game over diabetes aangekondigd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.