Minder vrouwen slikken anticonceptiepil

Anticonceptie pilIn de afgelopen tien jaar is het pilgebruik onder vrouwen gedaald. Van alle vrouwen tussen 18 en 45 jaar gebruikte in 2008 40 procent een anticonceptiepil. In 1998 slikte nog bijna 50 procent van deze groep de pil. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

De grote daling van het pilgebruik vond plaats tussen 1998 en 2003. Sindsdien is het gebruik van de pil nauwelijks veranderd. Volgens het CBS heeft negatieve berichtgeving de afname van het pilgebruik mogelijk veroorzaakt. De derde generatie-pillen zouden een verhoogde kans op trombose geven. Ook zou het dagelijks slikken van synthetische hormonen niet meer bij het hedendaags beeld van een gezond leven passen. De anticonceptiepil is nog wel het meest toegepaste voorbehoedsmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.