Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

Zorgleefplanwijzer.nl brengt praktijk in beeld

Sinds de lancering van www.zorgleefplanwijzer.nl in november 2008 kent de site een groot aantal bezoekers. Inmiddels heeft de site al meer dan 1000 vaste bezoekers geregistreerd. Zorgleefplanwijzer.nl is de eerste site die zich helemaal richt op informatie rond het zorgleefplan (ZLP). Van algemene informatie tot informatie over hoe je een ZLP kunt implementeren. Teamleiders en verzorgenden kunnen hier terecht voor informatie en het leren van elkaars ervaringen. Praktijkvoorbeelden inspireren bezoekers hoe collega-verzorgenden en teamleiders het ZLP een plek geven in hun werk.

Praktijkvoorbeelden
Voorbeelden uit onder meer Deventer, Leusden, Terneuzen en Zaandam brengen de praktijk in beeld. ‘Sinds 2007 werken we met het zorgleefplan. Ik overleg nu veel meer met de cliënt’, vertelt verzorgende Ria Hurenkamp in woonzorgcentrum Huize Salland in Deventer. Locatiemanager Henk Derksen vertelt dat door het zorgleefplan het welzijn meer centraal staat in het contact tussen de verzorgenden en de cliënten. ‘Verzorgenden kennen de cliënt het beste en zijn daardoor de spil in het geheel.’ De informatie op de site probeert ervaringen met het invoeren van het zorgleefplan te vertalen in een gemotiveerde routebeschrijving.

Ervaringen delen in het forum
De site vervult een belangrijke rol in de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen verzorgenden. Het forum biedt hiervoor een uitstekend platform. Een verzorgende schrijft: ‘De vijver voor onze instelling was bevroren. De kinderen uit de buurt kwamen er schaatsen en door het lawaai was een licht dementerende bewoner onrustiger dan anders. Bleek dat hij altijd een fanatiek schaatser was geweest. Met mijn collega’s en zijn familie hebben we elke middag samen met de bewoner in zijn rolstoel een rondje rond de vijver gemaakt. Hij vond het fantastisch om dat van dichtbij te zien!’ Bezoekers van de site kunnen bij het forum hun vragen voorleggen aan collega’s en een aantal deskundigen.

Al meer dan 1000 geregistreerde bezoekers
Wie zich bij zorgleefplanwijzer.nl kosteloos registreert als gebruiker ontvangt regelmatig een e-nieuwsbrief en blijft op de hoogte van nieuws, nieuwe instrumenten en praktijkvoorbeelden op de site. Ook krijgen ze toegang tot het downloadcentrum waar een schat van informatie rondom het zorgleefplan te vinden is. Het initiatief wordt gewaardeerd want inmiddels hebben al meer dan 1000 verzorgenden zich geregistreerd op de site. De site is een initiatief van Sting in het kader van Zorg voor Beter.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.