Veel laptopgebruikers kampen met lichamelijke klachten

LaptopOngeveer de helft van de Nederlandse laptopgebruikers kampt met ernstige lichamelijke klachten. De klachten komen meestal voort uit een slechte houding. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 538 mensen. TNS NIPO voerde het onderzoek uit in opdracht van Logitech.

De mensen werden gevraagd naar hun houding, en mogelijke klachten bij het gebruik van de laptop. Uit de ondervraging blijkt dat 87 procent van de ondervraagden totaal niet op hun houding let. Pijn in de gewrichten en spieren en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten. Professor Molenbroek van de TU Delft roept gebruikers op om zich bewust te worden van hun houding en hun gebruik van de laptop. Volgens hem zijn via enkele simpele aanpassingen, een vrijstaand toetsenbord, muis en een standaard om je laptop op te plaatsen, veel lichamelijke klachten te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.