Meer rimpels door suiker?

SuikerklontjesSuiker zorgt ervoor dat de huid ouder wordt en dat je meer rimpels krijgt. Dit staat te lezen bij Telegraaf – Vrouw. Sommige mensen vinden het marketingpraatjes, maar steeds meer wetenschappers delen de opvatting dat suiker een slechte invloed heeft op de huid en op het rimpels krijgen.

Suiker hechten zich vast aan het collageen in de huid, waardoor deze minder elastisch en stugger wordt. Doordat de huid minder elastisch is, worden rimpels meer geaccentueerd en de huid zichtbaar ouder.

Vooral witte suiker en verschillende zoetstoffen in drankjes zijn de boosdoeners, want deze zorgen voor een piek in de bloedspiegel. Ook verborgen suikers in geraffineerde producten als witbrood, witte rijst en witte pasta zorgen voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Het advies van de wetenschappers is dan ook om het gebruik van suikers te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.