Sanofi-Aventis: Opschorting Acomplia ongedaan maken

Acomplia - RimonabantEen medewerkster Sanofi-Aventis beklemtoont dat de vergunning van Acomplia is opgeschort, maar dat de vergunning niet officieel is ingetrokken. Het laboratorium van het farmaceutische bedrijf is van plan om met argumenten uit te pakken om zo de opschorting ongedaan te maken, aldus Medicalfacts. De vergunning voor de commercialisering van het medicijn werd opgeschort door de Europese autoriteiten. “Wij blijven geloven dat het winst- en risicoprofiel positief is”, luidt het. Sanofi-Aventis raadt patiënten aan om hun arts te raadplegen vooraleer ze hun behandeling onderbreken.

Risico op depressieve gevoelens
Het risico op depressieve gevoelens bij inname van het medicijn, heeft geleid tot de opschorting. Maar dat risico was al lang bekend en stond ook vermeld in de bijsluiter, stelt de medewerkster van Sanofi-Aventis. Acomplia wordt afgeraden aan mensen die depressieve neigingen hebben, maar zou wel verder gecommercialiseerd moeten kunnen worden, vindt de farmagroep.

Verkoop gestopt
Het farmaceutische bedrijf kondigde donderdag aan dat de Europese autoriteiten de vergunning van het medicijn Acomplia hadden opgeschort. Daarop werd de verkoop onmiddellijk gestopt in de 18 landen van de Europese Unie waar het geneesmiddel verspreid werd. De farmagroep Sanofi-Aventis raadt patiënten die het medicijn Acomplia gebruiken, aan om hun arts te raadplegen.

2 antwoorden op “Sanofi-Aventis: Opschorting Acomplia ongedaan maken”

  1. eindelijk was er een goed middel voor diabetici,die constant met hun gewicht worstelen.Ik werd er eerder blij van dan depressief,NU zal ik eerder depressief worden, nu ik ze niet meer kan krijgen en mijn gewicht beetje bij beetje toeneemt.

  2. Enkele weken nadat ik gestart was met Acomplia, braken bij mij plotsklaps hevige angstgevoelens uit. Kon niet meer slapen en zag het leven niet meer zitten.
    Mensen die mij kennen, hadden nooit verwacht dat ik zoiets kon krijgen. Eerdere geestelijke klachten had ik nooit en was voor de duvel niet bang.

    Ik stopte Acomplia en de angstgevoelens zijn over een lange periode afgenomen.

    Nou, trek zelf je conclusies. En fabrikanten die menen dat de complicaties niet opwegen tegen de resultaten, raad ik aan zelf een kuurtje te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.