Klinische studies met rimonabant gestopt

Acomplia - RimonabantSanofi-aventis heeft deze week aangekondigd te stoppen met de lopende klinische studies met rimonabant (Acomplia). De farmaceut haalde eind oktober het middel Acomplia (rimonabant) van de markt, maar ging nog wel door met de klinische studies.

Het besluit is genomen in het licht van het recente verlangen van een aantal nationale gezondheidszorgautoriteiten. Hierdoor is de haalbaarheid van het wereldwijde klinische ontwikkelingsprogramma niet langer gewaarborgd.

Sanofi-aventis zal de betrokken artsen en apothekers vanaf vandaag informeren. Patiënten die nu deelnemen aan de klinische studies met rimonabant kunnen contact opnemen met hun behandelend arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.