Toekomstig afslankmiddel zorgt voor tien kilo gewichtsverlies

OvergewichtBinnen enkele jaren komt er misschien een nieuw afslankmiddel met tesofensine op de markt waarmee je tientallen kilo’s kan afvallen. Dit stond deze week te lezen in het NRC, die zich baseert op een Deens onderzoek wat is gepubliceerd in de Lancet.

Honderd mensen met ernstige obesitas volgden een gezond dieet, de helft kreeg ook tesofensine toegediend, de andere helft een placebo. Uit het onderzoek bleek dat dagelijks een milligram van het experimentele middel tesofensine ervoor zorgde dat ze tien kilo extra kwijtraakten. Bij een lagere dosis vielen de deelnemers toch nog 4,5 tot 9 kilo af.

Bij Acomplia, met de werkzame stof rimonabant, en bijv. Reductil, met de werkzame stof sibutramine, verliezen mensen gemiddeld 3 tot 5 kilo in een half jaar.

De afgelopen dagen was het afslankmiddel Acomplia veel in het nieuws, want de handelsvergunning is ingetrokken door de vele bijwerkingen van de populaire afslankpil. Bij de lancering noemde de pers het een wondermiddel waarop de producent al snel reageerde dat het zeer zeker geen wondermiddel was. Al snel bleek dat sommige gebruikers van Acomplia bijwerkingen kregen zoals depressies, waarna het werd afgeraden voor depressieve mensen. Nu heeft Sanofi-aventis het voorlopig van de markt afgehaald.

Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen met het afslankmiddel met tesofensine. Nu hebben ze bijwerkingen geconstateerd zoals misselijkheid, constipatie, slapeloosheid, agressie en verwardheid maar hoe zit dat als het middel echt voor iedereen op de markt komt. Over een aantal jaar weten we het, maar tot die tijd:
Ga eerst eens gezond eten en meer bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.