Goed advies baarmoederhalskanker

BaarmoederhalsDe Gezondheidsraad heeft vorige week aangegeven dat ze een goed advies hebben gegeven over baarmoederhalskanker. Dit allemaal naar aanleiding van de invallen bij de fabrikanten van baarmoederhalskanker-vaccins.

Al eerder was er kritiek op en twijfels over de onafhankelijkheid van de Gezondheidsraad in een uitzending van Zembla. Het advies om een vaccin tegen baarmoederhalskanker op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma zou zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie.

Een controlecommissie gaf naar aanleiding van deze kritiek een positief oordeel over de Gezondheidsraad: “de gehanteerde procedures waarborgen dat de adviezen de hoogst mogelijke kwaliteit hebben en onafhankelijk zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.