Agis introduceert vernieuwd inkoopbeleid voor fysiotherapeuten

Onder de noemer ‘Onderscheid door Kwaliteit’ introduceert Agis Zorgverzekeringen dit najaar het vernieuwde inkoopbeleid fysiotherapie. Hiermee beloont en stimuleert de zorgverzekeraar haar zorgverleners op het gebied van kwaliteit. Agis gaat fysiotherapeuten die een betere kwaliteit leveren, belonen met onder andere een verhoogd tarief. Dit is een unieke manier van zorginkoop waarbij de kwaliteit van zorg het uitgangspunt is.

Agis zoekt samen met zorgverleners en klanten steeds naar mogelijkheden om de zorginkoop te verbeteren. Transparantie van kwaliteit staat hierbij voorop. ‘Onderscheid door Kwaliteit’ heeft dan ook als doel om de fysiotherapeutische zorg voor de klant te verbeteren en inzichtelijk te maken. Daarnaast geeft het inkoopbeleid een kwaliteitsimpuls aan de zorgverlener. Agis gaat goede zorg belonen, door o.a. een verhoogd tarief voor fysiotherapeuten die kwalitatief betere zorg leveren. Ook zullen zij samen met Agis de doorontwikkeling van het beleid vorm geven.

Het vernieuwde inkoopbeleid draagt bij aan optimale zorg voor klanten en een passende beloning voor de fysiotherapeuten.

Overeenkomsten
Bij fysiotherapie onderscheidt Agis in 2009 twee soorten overeenkomsten. De basis overeenkomst voor de fysiotherapeut die voldoet aan een aantal basiscriteria. Voor de fysiotherapeut die meer wil en kan, is er de intensieve overeenkomst. Hiervoor zal de fysiotherapeut aan een aantal objectieve kwaliteitscriteria moeten voldoen. Een voorbeeld hiervan is de uitvoering van de CQ index voor fysiotherapie, waarmee de klantervaringen wordt gemeten. Ook dient de zorgverlener een elektronisch patiëntendossier te hebben. Daarnaast zal de fysiotherapeut een aantal meetinstrumenten in zijn werk geïntegreerd moeten hebben om de kwaliteit van zorg te toetsen.

Agis streeft in 2010 naar een 3e overeenkomst te weten ‘preferred’. Met deze zorgverleners maakt Agis verregaande afspraken over onderzoeken naar klantervaring, uitkomsten van zorg en kwaliteit van service.

Vanaf eind oktober wordt het zorgveld geïnformeerd over het nieuwe inkoopbeleid fysiotherapie. Als introductie was er 16 oktober het symposium ‘Onderscheid door Kwaliteit’, waarmee Agis beleidsmakers binnen de fysiotherapie heeft geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.