Televisie minder populair bij Britse jongeren

TelevisieBritse jongeren tussen 16 en 19 jaar kijken per week een uur minder televisie dan vijf jaar geleden. De tieners kijken nu 17 uur televisie per week, tegenover 18 uur vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijks Brits onderzoek.

Internet
Het internetgebruik in Groot-Brittanië is de voorbije vijf jaar vervierdubbeld. De gemiddelde Brit spendeert nu elke dag 24 minuten op het internet. Bijna 60 procent van de gezinnen heeft een breedbandverbinding.

Gsm
Ook het gebruik van de gsm blijft toenemen, de Britten zijn elke dag gemiddeld tien minuten bezig met mobiel bellen of het versturen van sms-berichten. Dat is dubbel zo lang dan in 2002. Zeventig procent zegt ook thuis eerder naar de gsm te grijpen dan naar de vaste telefoon.

Wat digitale radio en televisie betreft, staat Groot-Brittannië een stuk verder dan België. Liefst 87 procent van de Britse gezinnen kijkt digitaal en één op vier heeft een digitale radio (DAB) in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.