Dikker door vakantie

WeegschaalUit een onderzoek onder deelnemers van de afslanksite Valtaf.nl blijkt dat maar liefst 63 procent tijdens de vakantie is aangekomen.

De deelnemers geven aan dat je tijdens de vakantie toch wel met de slanke lijn hebben bezig gehouden. 43 procent, een klein beetje, 22 procent het grotendeel van de vakantie wel en 7 procent de gehele vakantie. Toch is 63 procent aangekomen tijdens haar vakantie, 17 procent is stabiel gebleven en toch is 19 procent tijdens haar vakantie alsnog afgevallen.

Het is een bekend fenomeen dat mensen tijdens de vakantie aankomen. Ze laten alle remmingen varen en doen zich tegoed aan alcohol, buffetten, makkelijke snacks en ijs. Ze zijn op vakantie en vinden dat ze volop moeten kunnen genieten. Het is erg moeilijk om dit patroon te doorbreken. De afslanksite Valtaf.nl adviseren dan ook altijd om het afslanken even te laten zitten, maar vooral te richten op het stabiel blijven van het gewicht. We proberen daarnaast ook te voorkomen dat de deelnemers niet direct op zware crashdieten gaan om de aangekomen kilo’s weer te laten verdwijnen.

Van de deelnemers kwam 14 procent 0-1 kilo aan, 22 procent 1-2 kilo, 16 procent 2-3 kilo, 9% 3-4 kilo en 4 procent maar liefst 5 kilo of meer. Opvallend gegeven is wel dat hoe zwaarder de deelnemer, hoe meer hij aankwam tijdens de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.