Diabetes Fonds Onderzoekprijs

DiabetesFondsHet Diabetes Fonds heeft een onderzoeksprijs in het leven geroepen om het meest veelbelovende onderzoek voor de diabetespatiënt te belonen. Deze prijs waar een bedrag van € 50.000 mee gemoeid is, komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek dat een merkbare winst voor diabetespatiënten moet opleveren.

Op 2 december zal de prijs voor het eerst uitgereikt worden tijdens een feestelijk evenement in het gezondheidsmuseum Corpus waarbij de genomineerden een lezing over hun onderzoek zullen houden. Het unieke aan deze onderzoeksprijs is dat het wetenschappers patiënten met diabetes dichter bij elkaar moet brengen zodat er een dialoog tussen beiden ontstaat.

In de toekomst zal deze prijs elke twee jaar worden uitgereikt. De inschrijving voor 2008 start op 1 september. Houd de site van het Diabetes Fonds in de gaten voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.