Statines als bescherming tegen dementie

HersenenMensen die statines gebruiken hebben de de helft minder kans op dementie en geheugenverlies. Dit blijkt uit een vijf jarige studie onder bijna 1700 oudere Amerikanen van Mexicaanse afkomst, aldus Mednet. Het onderzoek wordt gepubliceerd in het medische blad Neurology.

Alle deelnemers hadden bij de start van het onderzoek geen symptomen van dementie of geheugenverlies. Aan het eind van het onderzoek hadden 130 mensen last van dementie of geheugenverlies. Tijdens het onderzoek gebruikte 27 procent op enig moment statines en uiteindelijk bleek dat deze groep veel minder vaak last van dementie of geheugenverlies hadden.

Volgens onderzoekers is het niet de bedoeling dat iedereen nu maar statines moet gaan slikken, eerst is verder onderzoek nodig naar het effect van statines op de ontwikkeling van dementie en geheugenverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.